BUDUĆI CENTAR KULTURE U SOPJU DOBIO NOVU STOLARIJU: Uskoro kreće uređenje unutrašnjosti te vanjskog dijela zgrade

Općina Sopje prijavila je projekt energetske obnove bivše zgrade Općine putem LAG-a Marinianis Slatina te je projekt prošao u stopostotnom iznosu, odnosno Općinu Sopje taj projekt neće koštati ništa. Kada se završi, u toj će zgradi biti Centar kulture.

Radove na energetskoj obnovi spomenute zgrade, koji teku po planu, jučer (srijeda) je obišao načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

– Sopje je općina poznata po svojoj kulturnoj baštini i narodnim običajima, te smo iz tog razloga došli na ideju da zgradu bivše Općine prenamijenimo u Centar kultura, pošto je dugi niz godina bila prazna, te da je tako spasimo od potpunog devastiranja. Kada se završi, u ovoj će se zgradi nalaziti dvije konferencijske sale, prostorija sa izloženim narodnim nošnjama naše općine i mjesta Sopje kao i rukotvorine, u podrumu zgrade bit će smještena arhiva, a bit će uređene i pomoćne prostorije koje će koristiti udruge i mjesni odbori. Prije nekoliko dana na zgradu je postavljena nova PVC stolarija, a uskoro kreče i uređenje unutrašnjosti, te vanjskog dijela zgrade – rekao nam je pri obilasku radova načelnik Androš.

Cijeli projekat energetske obnove bivše zgrade Općine Sopje i prenamjene u Centar kulture iznosi oko 620.000 kuna. (www.icv.hr, adf)