Općina Sopje prijavila projekt “Zaželi”, Androš: Potrebe najugroženijih skupina trebale bi biti zadovoljene realizacijom projekta

U prvoj minuti podnošenja prijava na natječaj Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Općina Sopje prijavila je projekt “Zaželi – Općina Sopje”. Projekt je prijavljen sukladno natječaju “Zaželi – prevencija institucionalizacije” u okviru programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.” za povećanje socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi.

– Iako do sada nismo bili nositelji u projektima “Zaželi”, imamo dosta iskustva kao partneri u nekoliko njih. Potrebe onih najugroženijih skupina, žitelja općine Sopje, trebale bi biti zadovoljene realizacijom ovoga projekta. Po prvi puta se prijavljujemo samostalno na ovaj projekt i nadam se da ćemo dobiti sredstva za realizaciju. U okvirima prijave, a s nadom u prolazak na natječaju, planiramo zaposliti sedam osoba kojima će posao biti pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu 42 krajnjih korisnika starijih od 65 godina na području općine Sopje. Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i prevenciji institucionalizacije ranjivih skupina osiguranjem dugotrajne skrbi na području općine Sopje, dok su glavne aktivnosti projektnog prijedloga pružanje usluga potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština. U slučaju prolaska na natječaju, Općina Sopje otvorit će natječaj za zapošljavanje osoba, te Javni poziv za iskaz interesa putem kojega će odabrati pripadnike ciljne skupine. Ukupno trajanje provedbe programa i projekta je 36 mjeseci, a njegova vrijednost je 357.000 eura- istaknuo je načelnik općine Sopje Berislav Androš.

(www.icv.hr, Općina Sopje)