POTPISANI UGOVORI U ponedjeljak, 5. listopada kreće rekonstrukcija i dogradnja Društvenog doma u Novoj Šarovki

Danas (utorak) su u prostorima Općine Sopje potpisani ugovori za rekonstrukciju i dogradnju Društvenog doma u Novoj Šarovki. Ugovore o izvođenju radova i nadzoru provođenja radova, potpisao je načelnik općine Sopje Berislav Androš s direktorom tvrtke Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave Tomislavom Horvatom i direktorom virovitičke tvrtke Standing Tomislavom Martinušićem.

Nakon potpisivanja ugovora, načelnik Berislav Androš, izvođač radova Tomislav Horvat, provoditelj nadzora Tomislav Martinušić i zamjenik općinskog načelnika te predsjednik NK Standard Nova Šarovka Željko Janečić obišli su dom na kojemu će radovi početi već u ponedjeljak, 5. listopada.

foto: R. Turkalj

– Nakon provedene javne nabave odabrali smo najpovoljnijeg izvođača radova, to je Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave. Radovi su trebali početi ranije, ali zbog situacije vezane uz koronavirus i nekih tehničkih poteškoća, odnosno parcelacije jedne manje prostorije koja je u sklopu doma, napokon krećemo sa rekonstrukcijom ovog doma u Novoj Šarovki. Veliku pomoć u realizaciji ovog projekta pružilo nam je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije od kojeg smo, kao jedna od šest općina i gradova u Republici Hrvatskoj, dobili maksimalan iznos potpore od pola milijuna kuna, a što će zasigurno dobro doći u ovom projektu vrijednom oko milijun i osamsto tisuća kuna. U rekonstrukciji i dogradnji doma bolje uvjete će dobiti i Nogometni klub Standard, bit će napravljene nove prostorije, odnosno svlačionice, ured za delegate i suce, velika sala u gornjem dijelu od 75 kvadrata, novi sanitarni čvorovi te nova čajna kuhinja. Ovaj projekt je jedan od najvećih u ovom mandatu, o čemu govori i njegova vrijednost od milijun i osamsto kuna, a za mještane Nove Šarovke će značiti puno, jer kako znamo to je mjesto jedno od najaktivnijih u općini Sopje te će u novoobnovljenom domu mještani moći priređivati sve svoje aktivnosti, krstitke, rođendane, zabave, nažalost i karmine – istaknuo je načelnik Androš pri obilasku skorog gradilišta.

foto: R. Turkalj

Predsjednik NK Standard Nova Šarovka i zamjenik općinskog načelnika općine Sopje Željko Janečić izrazio je zadovoljstvo što će konačno klub i mještani dobiti adekvatno mjesto za održavanje svojih aktivnosti, te je naglasio kako će novi dom uljepšati i cijelu sliku samog mjesta.

Prema riječima direktora tvrtke Građevinarstvo Horvat d.o.o. Tomislava Horvata, radovi bi trebali biti završeni na vrijeme, tj. početkom ožujka 2021. godine. (www.icv.hr, adf)