Brojna kulturna, gastro i zabavna događanja na 14. Dravskom proljeću koje će se održati 18. travnja

Izaslanstvo Općine Sopje, predvođeno općinskim načelnikom Berislavom Androšem boravilo je u mađarskom mjestu Starin na radnom sastanku oko dogovora organizacije ovogodišnje manifestacije Dravsko proljeće.

Na sastanku je preciziran datum održavanja 14. Dravskog proljeća koje će biti 18. travnja, kao i program manifestacije. Tako će se na rasporedu ovogodišnjeg Dravskog proljeća naći nogometni turnir, natjecanje u kuhanju čobanca, nastupi KUD-ova, sveta misa, povorka KUD-ova domaćina i gostiju kroz mjesto do rijeke Drave, te brojna druga kulturna, gastro i zabavna događanja.

Osim načelnika Androša na sastanku su nazočili predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović, zamjenik načelnika Općine Sopje Žaljko Janečić, predsjednik KUD-a Podravac Domagoj Androš i predsjednik NK Podravac Josip Maraković. Sa mađarske strane sastanku su nazočili načelnik Starina Šandor Matoricz sa suradnicima, predstavnik Hrvata u mađarskom parlamentu Jozo Solga sa suradnicima, te predstavnici Turističke zajednice Mađarske.

Manifestacija Dravsko proljeće naizmjence se održava u Sopju i Starinu, a pošto je prošle godine domaćin bila Općina Sopje ove godine red je na Starinu, mađarskom mjestu naseljenom Hrvatima. (www.icv.hr, ADF; Fotografije Općina Sopje)