Napreduju radovi na izgradnji dječjeg vrtića, završetak se očekuje u lipnju sljedeće godine

Radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Sopju, koji su započeli sredinom lipnja 2019. godine postavljenjem temeljnog kamena, teku po planu, a zaljevanjem ploča zgrada je poprimila konačne konture budućeg smještaja za djecu s područja općine.

Gradilište je obišao načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

– Radovi na našem dječjem vrtiću teku po planu, tako da nema nikakvih odstupanja. Vrtić bi trebao biti završen u šestom mjesecu sljedeće godine. Mislim da će ovo biti jedna prekrasna građevina na korist najmlađima s područja naše općine. Osim što će imati najmoderniju opremu unutar vrtića, polaznici će imati i vanjsko dječje igralište, te sve popratne sadržaje koje imaju moderni vrtići u puno većim mjestima i gradovima – rekao je načelnik Androš, te dodao kao se nada da će uskoro na adresu Općine Sopje stići ugovor o dijeli predujma kako bi financijsku konstrukciju zatvorili po planu.

Projekt izgradnje dječjeg vrtića izradila je županijska razvojna agencija VIDRA. Vrijednost izgradnje vrtića iznosi 4.875.304 kuna, plus 101.280 kuna za stručni nadzor. Izgradnju vrtića u Sopju u stopostotnom iznosu financira se iz sredstava Europske unije, odnosno Ministarstva poljoprivrede kroz mjeru ruralnog razvoja. Radove provodi Građenje Marković d.o.o. (www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)