Sastanak organizacijskog odbora “11. DRAVSKOG PROLJEĆA”

Uz nazočnost domaćina – načelnika Općine Sopje Josipa Granjaša, predsjednika Općinskog vijeća Ive Horvata, potpredsjednika Branka Tušeka, članova vijeća, predsjednice KUD Podravac Sopje, djelatnika JUO-a Općine Sopje s jedne strane i dragih gostiju iz Republike Mađarske glasnogovornika hrvatske manjine u Mađarskome parlamentu Miše Heppa, voditelja HDS-ova Ureda Joze Solge, načelnika mađarskog naselja Starin Šandora Maturića i djelatnika mađarske samouprave Starin održan je prvi sastanak – koordinacija u svezi održavanja ovogodišnje manifestacije „11. DRAVSKO PROLJEĆE“ Sopje, 22.04.2017.

sastanak-dravsko-proljece

Uz ugodno druženje načelno je dogovoren raspored te kompletan program kulturne manifestacije „DRAVSKO PROLJEĆE“.
Ove godine, kao i do sada, najznjačajniji dio programa odnosi se na tradicionalnu smotru folklora i nastupe kulturno – umjetničkih društava, pjevačkih i tamburaških zborova i sastava koji će predstaviti svoj rad kroz kratki nastup.
Najvažnije za nastavak ove tradicionalne kulturne manifestacije je očuvanje običaja i kulture Hrvatske nacionalne zajednice u Republici Mađarskoj i bolje povezivanje sa matičnom zemljom – Republikom Hrvatskom, kako bi se očuvao Hrvatski jezik, pismo i kultura, odnosno da se spriječi gubitak nacionalnog identiteta Hrvatskog naroda u drugim zemljama.