Proračun za građane

Poštovani stanovnici,

predstavljamo Vam „Proračun u malom“ Općine Sopje za 2019. godinu. U njemu su na pojednostavljen način prikazani programi, projekti i aktivnosti na koje se planiraju utrošiti sredstva Proračuna Općine Sopje tijekom 2019. godine. Kako bi Vam omogućili uvid u rad naše Općine i učinili je što transparentnijom, molim Vas posjetite nas na našoj službenoj stranici www.sopje.hr.

Veliki dio novca planiramo za izgradnju cesta, rekonstrukciju javnih površina, izgradnju vrtića, održavanje poljskih puteva i nerazvrstanih cesta, groblja i kuća oproštaja kao i održavanja objekata Mjesnih odbora.

Kako bismo našim učenicima pomogli tijekom njihovog školovanja učenicima osnovne škole dajemo pomoć za kupnju knjiga, studentima dodjeljujemo stipendije, sufinanciramo prijevoz za srednju školu, financiramo nastavnika predškole i sufinanciramo rad Visoke škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, ulaganje u obrazovanje nam je jako bitno, jer mladi i obrazovani ljudi temelj su našeg društva i budućnosti.

Socijalno ugroženim stanovnicima dajemo pomoć pri ostvarivanju osnovnih preduvjeta za kvalitetan život kao što su pomoć za stanovanje, dajemo pomoć slabima, nemoćnima i invalidima te skrb za djecu s posebnim potrebama.

Dio novca iz proračuna izdvojili smo za udruge koje nas predstavljaju, kao i za ostale udruge koje djeluju na području naše Općine, jer nam je bitno očuvanje naše tradicije i kulture.
Značajan dio sredstava odvojili smo za zaštitu od požara i civilnu zaštitu kao i za poticanje sportskih aktivnosti.

Poštovani stanovnici izdvojili smo dio projekata koje želimo realizirati u 2019. godini.
Ukoliko mislite kako nam je još nešto potrebno kako bismo poboljšali našu Općinu molimo da nam napišete.

Vaš načelnik,
Berislav Androš, bacc.oec.

Proračun za građane za 2019. godinu